Мода

Какво представляват стоманените бижута и защо са толкова популярни?

Spread the love

Очарованието на стоманените бижута

Напоследък е модерно да се носят стоманени бижута. И честно казано, има защо. Ще ви обясним някои факти за стоманата, използвана в производството на бижута, а вие сами ще решите дали този материал ще бъде във вашия стил.

Изобретателят на неръждаемата стомана е Хари Бърли. През 1913 г. британският учен Хари Бреърли открива, че стоманата с високо съдържание на хром е устойчива на корозия от кислород. При експериментите си с различни сплави той открива, че стоманата с високо съдържание на хром е устойчива на кислородна корозия.

Неръждаемата стомана е висококачествена сплав от желязо, въглерод, хром, молибден и никел. Използва се за изработване на висококачествени медицински инструменти (скалпели), импланти и прибори за хранене. Стоманата, използвана за изработката на бижута, е с високо качество и клас и е устойчива на корозия и потъмняване.

Неръждаемата стомана е устойчива на корозия и трудно се поврежда. Тя е хипоалергенна и напълно рециклируема. Неръждаемата стомана има много предимства: запазва първоначалния си изключителен вид за дълго време; не се окислява и не предизвиква алергии.

Стоманените бижута не променят външния си вид. Експериментално е доказано, че стоманените изделия могат да „живеят“ от 20 до 50 години, и повече, ако са в контакт със солена вода или слънчева светлина. Така че тя може да бъде добър вариант, ако искате бижу, което ще ви служи цял живот. Стоманените бижута не се намесват в енергиите на тялото ви. Стоманените бижута привличат купувачите си и заради атрактивната си цена. Можете също така да проверите сами цената на стоманените и златните бижута, например. Разбира се, печели стоманата, която понякога е по-изгодна. Стоманените бижута могат да бъдат изработени в различни стилове – класически, авангарден, етнически, хеви-метал и др.

Направете персонализирани бижута от медицинска стомана

Бижутата, изработени от стомана, често са покрити с различни вещества, като родий, злато, бронз и др. Преди закаляването на стоманата върху нея се нанася PVD-покритие (физическо отлагане на пари), състоящо се от различни твърди метали. PVD покритието е търговска марка на Tissot, която се използва за продукти с висока устойчивост на надраскване. Почти невъзможно е да ги надраскате. Освен това бижутата от медицинска стомана могат да бъдат емайлирани, така че можете да изработите персонализирани бижута. Това дава възможност за разнообразни цветове и дизайни, както и за високо ниво на блясък. Могат да се изработват гривни, пръстени, верижки, колиета, висулки, обеци, бижута за пиърсинг, часовници и други аксесоари. Различните материали могат да се комбинират помежду си, за да се получат зашеметяващи ефекти – възможностите са безкрайни.

Facebook Comments

Може също да харесате...