Rubber_Tile_1.5
Ремонт

Видове каучукови настилки за фитнес зали

Spread the love

Определени модели каучукови плочи и каучукови ролки са сред най-популярните опции за подови настилки за фитнес зала на пазара. Когато става въпрос за решения за подови настилки за фитнес салон, каучукът е най-универсалната възможност. Той е идеален за почти всяка фитнес зала или тренировка и имате много възможности да намерите идеалното решение за вас.

Винилова спортна настилка Graboflex Stamina

Моделите се  предлагат в различни опции домашни фитнес зали, за малки и големи фитнес студиа, но и като преносими настилки за фитнес площи, като моделите са свързани с качества, които да отговарят на конкретните нужди. Освен подходящи като естетика и като вариант понасяща трафика и тежките уреди и мебели във фитнес, те се правят и с цел безопасност на спортуващите за техните стави и за предпазването им по време на падане.

Три вида каучукови настилки за фитнес

Потребителите си мисля, че като се каже каучукова настилка, тя е една и готова за инсталиране във фитнес залата. Не, напротив. Има цели три вида каучуковите настилки, които са изработени по различен начин, така че да ползват в различните ситуации.

Настилка от вулканизиран каучук

Вулканизираният каучук е най-доброто, което се предлага на пазара. По време на процеса на вулканизация каучукът се компресира в плътна, изключително издръжлива, непореста гума. Крайният продукт има значително по-мек аромат от невулканизирания каучук, което се харесва на много собственици на фитнес салони.

Тъй като не са порьозни, те са дори по-лесни за почистване от традиционните невулканизирани гумени плочи и не улавят потта от вашата тренировка. Тези супер плътни, издръжливи вулканизирани плочи за фитнес са професионалисти в абсорбирането на удара от най-големите тежести. 

Невулканизирани каучукови плочи

По-често срещани на пазара са невулканизирани каучукови плочи. Когато се сравняват вулканизирани и невулканизирани гумени плочки, най-големите разлики са плътността и порьозността.

Докато невулканизираните са все още невероятно лесни за почистване и поддръжка, те не са 100% непорьозни, както например са вулканизираните модели. Освен това те са по-леки и по-малко плътни. Също добра новина е, че невулканизираната гума е супер достъпна и можете да намерите почти всяка дебелина или стил, който искате.

Настилки от необработен каучук

За най-чистия краен продукт можете да изберете подови настилки от необработена гума. Необработеният каучук гарантирано няма добавки или латекс. Естествените гумени плочки са като невулканизирани гумени плочи, но на стероиди – ако позволите тази фитнес закачка. Те предлагат всички същите предимства в допълнение към предоставянето на най-естествения каучук за подови настилки на пазара.

Едно нещо, което прави необработените гумени плочки особено уникални, е възможността да имат ярки цветове по цялата плочка. Само необработената гума съдържа цвета по цялата повърхност. Поради плътността на цвета, необработените каучукови настилки няма да избледняват, дори в сурови условия.

Избор от каучукови плочи или каучукови ролки за фитнес залата

Детски площадки
Детски площадки

Ако обмисляте нови гумени подови настилки за вашия фитнес, ще бъдете изправени пред важно решение – дали да изберете гумени плочи или каучукови ролки за вашия проект. Те са много сходни по своите свойства и характеристики, но имат и някои съществени разлики – всеки продукт служи за конкретна цел и е за предпочитане пред другия при определени приложения. Познаването на разликата между двете ще ви помогне да направите правилния избор и да закупите най-добрия продукт за вашите нужди.

Ние в DIASFLOORING ви предлагаме безплатна консултация по темата, така че лесно ще можете да получите подходящата информация за каучуковата настилка, която ще е най-подходящ вариант за вашия фитнес салон.

Facebook Comments