hydrostop
Строителство

3 вида течна хидроизолация на покрив

Spread the love

В сравнение с други плоски и скатни покривни системи, хидроизолационните системи за покрив със студена течност предлагат уникална и разнообразна опция. Такива системи са били използвани още далечната 1800 г. Днес има по-сложни технологии, които позволяват смесването на нови формули; новите и подобрени системи стават все по-достъпни на все по-изгодни цени.

polagane techna hidroizolatsiya na pokriv, Хидростоп
Течна хидроизолация на покриви

В тази статия ще разгледаме 3 от най-добрите типа течни хидроизолационни мембрани за студено приложение, налични на пазара днес.

Полиуретанова хидроизолация

Една от най-популярните и широко използвани хидроизолационни системи за студена течност на пазара днес са полиуретаните или PU мембраните. Широко използвани, включително за покриви, улуци и открити тераси. Поради своята издръжливост, те са много подходящи и често се използват за райони с голям трафик – допълнително засилвайки тяхната гъвкавост.

Обикновено системата е от две части и съдържа двоен хидроизолационен слой и подсилваща подложка от стъклени влакна. PU са се превърнали в предпочитан избор в сравнение с някои други течни хидроизолационни системи. Те са дългосрочно решение за хидроизолация на плосък покрив. Има модели, които предлагат и допълнително покритие за трафик за използване на балкони и пътеки. Голямо предимство е, че могат значително да намалят времето за нанасяне. Това помага да се спестят значителни суми от разходите по проекта и намалява прекъсванията.

Битумна течна хидроизолация

От началото на 1800 г. битумът се използва като хидроизолационен разтвор, където естественият битум се смесва с други естествени материали и влакна. Съвременните технологии се развиват с такива скокове и граници, и днес битумните покривни системи се превърнаха в една от най-разнообразните и широко използвани системи на пазара днес. Топлинното разширение в материалите е допринесло за голямата популярност на тези системи в сравнение с други строителни материали като бетон или стомана.

Битумните покривни системи се предлагат в много форми на външния вид, като филц, асфалт и гумиран битум. Последният, студен течен битум е типът система, който ще разгледаме като продукт за покривна хидроизолация. 

Течните битумни хидроизолации са изключително усъвършенстван екологичен полимер. Предлага се в две форми, тъй като може да се използва и като ръчно нанесена система, но ви като система за нанасяне на спрей, използвана за покриване на големи индустриални покриви за малка част от времето.

Хидроизолация от полиметил-метакрилат

Полиметил-метаклиралните хидроизолации (PMMA) са разработени за първи път в Германия през първата половина на миналия век и са пуснати на пазара само няколко години по-късно. PMMA имат качества за бързо втвърдяване, те са много гъвкави, изключително здрави и твърди като краен продукт. Това го направи много успешен продукт за много приложения в строителната индустрия.

techna hidroizolatsiya na pokriv, Хидростоп
Течна хидроизолация на покриви

PMMA обикновено е двукомпонентна система, състояща се от смола и катализатор. Използването на катализатор или втвърдител в тази система причинява химическа реакция, създаваща топлина, която втвърдява продукта с бърза скорост, дори при температури близки до нулата.

Покривните изпълнители ще смесят двата компонента на място и ще приложат цялата система незабавно, като гарантират, че имат достатъчно време да положат равномерно продукта до правилната му спецификация, преди да бъде втвърден.

PMMA са идеални за проекти за хидроизолация на покриви, където достъпът е ограничен и има ограничения във времето. Тъй като това е гъвкава, издръжлива, и бързо втвърдяваща покривна хидроизолационна система.

Facebook Comments

Може също да харесате...